No comments yet

Kyrkans alla fel och brister

Hej!
Om du påstår att det finns massor med fel och brister i kyrkan kan jag bara instämma. Absolut. Jag som pastor håller helt och hållet med dig. Genom hela den kristna historien har kyrkan inte levt upp till det höga ideal som vi själva predikar. Redan i den allra första kristna kyrkan fanns folk som levde i dubbelmoral. Nya testamentet är full med exempel på kristna som hade delvis allvarliga fel och brister.
Jag skulle vilja påstå att det finns lika många fel och brister i kyrkan som det finns medlemmar i den. Jag är en av dem. Jag vill be om förlåtelse. Vi borde vara mera lik Jesus.

Sanningen är att vi, kyrkans folk inte är perfekta. Det är ju därför vi har blivit kristna. Vi har insett att vi behöver Jesus. Vår egenrättfärdighet och våra ansträngningar räcker inte till att nå upp till Gud. Som kristna har vi med oändlig stor tacksamhet tagit emot Guds utsträckta hand. Det vi inte klarade av att göra det har Jesus gjort för oss. Han väntade inte längre tills vi skulle lyckas med att bli tillräckligt goda. Han kom emot oss. Han steg ner från himlen för att erbjuda oss hans egen rättfärdighet.

Jesus har sagt att det är de sjuka som behöver en läkare, inte de friska.
Vi som följer Jesus har förstått att vi behöver en läkare. Vi är inte bäst och duktigast. Vi är i behov av en läkare och det är Jesus.

Jesus säger: ”Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor, så skall jag ge er vila.” Detta gäller alla.
Vårt budskap är inte att människor skall tro på kyrkan. Inbjudan är att komma till Jesus. Han är utan fel och brister.

Hälsningar
Pastor Siegfried