No comments yet

Ett ord från pastor Stefan

Först vill jag tacka för förtroendet att få bli pastor här. Att äntligen få tjäna i en pingstförsamling är en glädje för mig. Orsaken är att Herren frälste mig i Pingstförsamlingen Hedemora. Och jag har försökt att gå ut som förkunnare inom pingst men det har varit stängt, fram tills nu, Halleluja. Så nu ser jag och min fru fram mot en tid här i Landskrona av tillväxt och glädje i församlingen.

Hur definierar man en pastorstjänst?

En bra bild på detta är att pastorn är som en dirigent för en symfoniorkester. Dirigenten måste kunna musiken och ha förmågan att koppla ihop alla instrument till en härlig symfoni.

En pastor bör ha en bred kunskap i Ordet för att kunna hjälpa församlingsfamiljen till tillväxt. Det gäller att kunna stämma in människorna i Herrens symfoni, hjälpa dem att hitta sina gåvor och plats i kroppen.

En annan viktig uppgift är att se till att inga vargar i fårakläder kommer in i församlingen. Och till detta så måste pastorn förlita sig helt fullt ut på Herrens Ande för klarsynthet. För lyckas vargen ta sig in så ställer den till rejäl oreda.

Församlingens kännetecken skall vara Andens enhet.

Så nu ser vi fram emot en tid då församlingen växer till så att glädjen blir stor i Landskrona.

Stefan Axelsson, församlingsföreståndare